Waarom een kennismaking ?

Een boeking wordt pas aanvaard na een geslaagde kennismaking. 
Waarom ? Omdat het heel belangrijk is dat de honden onderling een goed contact hebben en voldoende gesocialiseerd zijn. Om het verblijf voor zowel mezelf als de honden zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, aanvaard ik geen boeking zonder de hond eerst hier ter plaatse te hebben ontmoet.

 

Hoe vraag ik naar een kennismaking ?

Een kennismaking wordt enkel en alleen op afspraak ingepland. Onaangekondigd voor de deur staan of eens “komen binnenspringen” doe je niet.
BAASJE is een eenmanszaak wat wilt zeggen dat ikzelf een dagplanning maak en de nodige tijd inplan om een kennismaking te laten doorgaan. Om alles zo rustig mogelijk te laten verlopen vraag je simpelweg eerst een kennismaking aan via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar poot@baasje.be
Dan kunnen we kijken wat voor ons beide best past. Dit kan doorheen de week overdag van maandag tot en met zondag.

Hoe verloopt een kennismaking ?

Bij een kennismaking neem je de hond mee. Alleen naar hier komen of via de telefoon even kort kennismaken is niet voldoende.
Om een beeld te krijgen van hoe de hond zich gedraagt naar mensen en andere honden, dien je hier ter plaatse langs te komen met de hond. Dit gebeurd in de afgesloten tuin.
Je laat de hond vrij van de leiband en laat hem even rondsnuffelen om eerst in alle rust de indrukken op te doen. 
Ondertussen is er tijd om kennis te maken met de hond en kan je meer vertellen over het karakter en gewoontes van je hond. 
Hierna laat ik mijn eigen twee honden er ook bij. Zij zijn gesocialiseerd maar hebben uiteraard ook hun eigen karakter. 
We laten ze daarom even rustig wennen aan elkaar en indien er wrijving ontstaat, kan ik tijdig ingrijpen.
Op deze manier kan ik ook zien hoe de hond zich gedraagt tegenover andere honden.
Praktische zaken zoals de communicatie tijdens het verblijf en de ophaal- en afhaaluren kunnen we steeds bespreken.

Indien nodig of gewenst, kan een testdag of testnacht aan het vaste tarief worden aangevraagd zowel door mezelf als door jou. Let wel dat deze testdag of nacht geen garantie is dat ik de hond kan toelaten voor het langere verblijf. Indien het niet haalbaar is voor mij om de hond in huis te nemen voor verblijf, ben ik in mijn recht de hond te weigeren.

Hoe lang duurt een kennismaking ?

Neem hiervoor maximum een uur tijd in beslag. Zodat de nodige vragen kunnen gesteld worden en de uitleg van de werking en voorwaarden kunnen besproken worden. Indien nodig of gewenst, kan een testdag of testnacht aan het vaste tarief worden aangevraagd zowel door mezelf als door jou. Let wel dat deze testdag of nacht geen garantie is dat ik de hond kan toelaten voor het langere verblijf. Indien het niet haalbaar is voor mij om de hond in huis te nemen voor verblijf, ben ik in mijn recht de hond te weigeren.

Wat als de kennismaking niet goed verloopt ?

Begrijp dat een kennismaking een momentopname is en niet iedere hond meteen overweg moet kunnen met elkaar.
Zou er echter sprake zijn van een gedragsprobleem ben ik in mijn recht de hond te weigeren.
BAASJE is een kleinschalig en huiselijk hondenpension waarbij geen hokken aan te pas komen. Zij zijn overdag onder mijn toezicht bij elkaar en overnachten binnenshuis. Afhankelijk van het aantal honden en de onderlinge dynamiek onder de honden, kunnen ze ofwel samen of apart overnachten. Je begrijpt dat een hond hier meeloopt met ons in het gezin en de andere aanwezige honden. Zij worden niet afzonderlijk in een hok of kennel gehouden tijdens hun verblijf. Niet te misverstaan indien je hond gewoon is om in een bench te slapen, dat dit uiteraard geen enkel probleem is.
Daarom is het heel belangrijk dat de honden onderling sociaal wenselijk met elkaar overweg kunnen. Gedragsproblemen dienen eerst via professionele begeleiding ondersteund te worden voor ik de hond toelaat.
Indien het niet haalbaar is voor mij om de hond in huis te nemen voor verblijf, ben ik in mijn recht de hond te weigeren.

 

Wat is niet toegelaten ?

Iedere eigenaar heeft zijn eigen verwachtingen van zijn hond en wat voor hen de “ideale hond” moet inhouden.
Maar wanneer spreken we dan echt van een probleem en waar trek ik de grens ?
BAASJE is een kleinschalig en huiselijk hondenpension waar de honden overdag in de afgesloten tuin kunnen ravotten en ‘s nachts binnen slapen. Ik heb geen hokken of kennels. De hond verblijft hier met andere honden in een huis.
Begrijp dat uw hond hier daarom ook met andere honden overweg moet kunnen en in een andere omgeving terecht komt.
Wat thuis misschien geen probleem vormt voor jou, kan hier niet altijd haalbaar zijn voor het verloop van het verblijf.
Twijfel je of er sprake zou zijn van een uitgesproken gedragsprobleem? Wees transparant en eerlijk en bespreek dit met mij.

 

MAAK EEN BOEKING

Tarieven staan vast per dienst / per hond. 

Een boeking wordt pas aanvaard na een geslaagde kennismaking.

Een testdag of nacht kan aangevraagd worden aan het vaste tarief.

Een boeking is pas definitief van zodra het bedrag 100 % voldaan is.

Bekijk nu de beschikbaarheid via de kalender !