Wijziging ZONDAG - ophalen en brengen
Waarom een kennismaking ?

BAASJE is een erkend en huiselijk hondenpension waar je de term ‘huiselijk’ letterlijk mag nemen. Dit concept is zeer uniek in België waar honden kunnen verblijven in een gezellige sfeer zoals thuis. Daarom is het belangrijk dat de honden een goede socialisatie hebben naar zowel mens als dierDe honden verblijven in een andere omgeving en delen hun ruimte met ons en andere honden zonder vaste hokken of kennels binnenshuis. Ik ben streng op een goede socialisatie omdat ik een aangenaam verblijf wil garanderen voor iedere hond die hier aanwezig is. Denk dus zeker na of jouw hond zich kan aarden in een huiselijke omgeving en geen storende factor zal zijn op het welzijn van mezelf en de andere honden. Gewoontes van thuis zijn niet altijd haalbaar hier. Ik stel ruimtes in mijn huis ter beschikking voor het verblijf van de honden dus ik vraag hier ook respect voor. 

Honden die niet rustig kunnen zijn binnenshuis en dit uiten door middel van opdringerig gedrag, markeren, materiaal kapot maken, gehuil en overmatig geblaf worden niet aanvaard ! Ik streef naar een omgeving waar er tijd en plaats is voor de nodige rust en ruimte te kunnen bieden aan iedere hond hier aanwezig. Dat is tenslotte wat een huiselijke hondenopvang zo uniek maakt.

 

LET OP : Nieuwe intacte reuen worden niet meer aanvaard. Teven of reuen waarbij er sprake is van ongewenst gedrag zoals rijden, opdringerig gedrag naar andere honden en markeren binnenshuis worden niet aanvaard. Als kleinschalig hondenpension wens ik niet de honden apart van elkaar te houden indien er sprake is van dergelijk gedrag.

 

Hoe vraag ik naar een kennismaking ?

Een kennismaking wordt enkel en alleen op afspraak ingepland. Onaangekondigd voor de deur staan of eens “komen binnenspringen” doe je niet. 
BAASJE is een eenmanszaak en het hondenpension bevind zich op mijn private eigendom. Wat wilt zeggen dat ikzelf de nodige tijd moet kunnen vrijmaken om een kennismaking in te plannen en dit rustig te laten verlopen.
Per voorkeur plan ik kennismakingen buiten de drukke vakantie periodes en plan ik slechts één kennismaking per dag.
Houd er daarom graag rekening mee om tijdig een afspraak te maken voor de gewenste periode.
Vul het contactformulier in of stuur een bericht naar poot@baasje.be . Een kennismaking kan doorheen de week tijdens de openingsuren van maandag tot en met zaterdag.

Hoe verloopt een kennismaking ?

Bij een kennismaking neem je de hond mee. Alleen naar hier komen of via de telefoon kennismaken is niet voldoende.
Om een beeld te krijgen van hoe de hond zich gedraagt naar mensen en andere honden, dien je hier ter plaatse langs te komen met je hond erbij. Dit gebeurt in de afgesloten tuin. Familie is welkom om mee te komen zolang dit rustig kan gebeuren.
Je laat de hond vrij van de leiband en laat hem even rondsnuffelen om eerst in alle rust de indrukken op te doen. 
Ondertussen is er tijd om kennis te maken met de hond en kan je meer vertellen over zijn/haar karakter en gewoontes
Daarna laat ik mijn eigen twee honden er ook bij. Zij zijn gesocialiseerd maar hebben uiteraard ook hun eigen karakter. 
We laten ze daarom even rustig wennen aan elkaar en geven ze de ruimte. Het is NIET de bedoeling om de andere honden die op dat moment hier verblijven ook buiten te laten in de tuin. Het hondenpension bevind zich in mijn huis en is dus niet bedoelt als een recreatieve activiteit. Door de kennismaking kan ik alvast een beeld krijgen van hoe je hond zich gedraagt tegenover andere honden en dit verloopt dus best op een zo rustig mogelijke manier. De kennismaking op zich is al spannend genoeg voor onze honden, laten we deze dan zo comfortabel mogelijk doen verlopen. 
Praktische info zoals de ophaal- en afhaaluren bespreken we op voorhand. Houd rekening met de openingsuren !

Hoe lang duurt een kennismaking ?

Ik neem hiervoor maximum een uur de tijd. Zo kunnen de nodige vragen gesteld worden en de uitleg van de werking en voorwaarden besproken worden. Indien nodig of gewenst, kan een testdag of testnacht aan het vaste tarief worden aangevraagd zowel door mezelf als door jou. Let wel dat dit geen garantie is dat ik de hond kan toelaten voor het langere verblijf. Indien ik merk dat het niet haalbaar is voor mij om de hond in huis te nemen voor de gewenste periode, ben ik in mijn recht de hond te weigeren. Je begrijpt dat BAASJE een huis is waar je hond verblijft en het gedrag daarom geen continu storende factor mag zijn voor het welzijn van mezelf en de andere aanwezige honden.

Wat is niet toegelaten ?

Iedere eigenaar komt met zijn eigen verwachtingen naar hoe een hond zich mag gedragen en wat voor hen een goede hondenopvang inhoud. Begrijp dat ik om praktische redenen niet met ieders verwachtingen kan rekening houden.
BAASJE is een kleinschalig en huiselijk hondenpension waar de honden overdag in de afgesloten middelgrote tuin kunnen ravotten onder mijn toezicht en ‘s nachts binnen slapen. Ik maak geen gebruik van vaste hokken. De hond verblijft hier met andere honden in bepaalde ruimtes van mijn huis. Ik vraag hier dus ook respect voor.
Niet mis te verstaan dat indien de hond gewoon is om in een bench te overnachten, dit uiteraard mogelijk is.
Begrijp dat uw hond hier ook met andere honden overweg moet kunnen en in een andere omgeving terecht komt. Het is niet realistisch of haalbaar om je hond apart te moeten houden indien hij/zij niet in groep kan functioneren.
Gewoontes die thuis geen probleem vormen voor jou, zijn hier niet altijd haalbaar.

Niet toegelaten :

Honden met extreme verlatingsangst waardoor ze huilen / blaffen of materiaal kapot maken. 
(Intacte) reuen of teven die markeren binnenshuis en opdringerig- of rijgedrag vertonen naar andere honden.
Loopse teven. Houd rekening met de periode van de loopsheid van je hond en breng ze niet naar de hondenopvang.
Enige vorm van agressie.

Het is niet de bedoeling of mijn verantwoordelijkheid om je hond hier te leren socialiseren of heropvoeden. Als eigenaar ben je steeds verantwoordelijk en aansprakelijk voor je hond. Een hondenpension is geen hondenschool. De hond dient gesocialiseerd te zijn alvorens aanvaard te worden. Het gedrag mag geen probleem vormen voor het welzijn van mezelf en de andere honden die hier verblijven. Ik wens iedere hond die hier verblijft een aangename ervaring te kunnen aanbieden. 


Twijfel je over een bepaald uitgesproken gedrag ? Wees transparant en eerlijk en bespreek dit op voorhand met mij.

MAAK EEN BOEKING

Ben je nieuw bij BAASJE ? 
Lees eerst de info over hoe je kan kennismaken.
Tarieven staan vast per dienst beschreven op de website.
Bekijk alvast de beschikbaarheid via de kalender.

Een boeking betaal je steeds volledig voor de start van de boeking.

Bekijk nu de beschikbaarheid via de kalender !