Waarom een kennismaking ?

BAASJE is een huiselijk hondenpension waar je de term letterlijk mag nemen. Dit concept is zeer uniek in België waar honden kunnen verblijven in een gezellige sfeer zoals thuis. Daarom is het belangrijk dat de honden een goede socialisatie hebben naar zowel mens als dierDe honden verblijven in een andere omgeving en delen hun ruimte met ons en andere honden zonder kennels. Ik ben streng op een goede socialisatie omdat ik een aangenaam verblijf wil garanderen voor iedere hond die hier aanwezig is. Denk dus zeker na of jouw hond zich kan aarden in een huiselijke omgeving en geen storende factor zal zijn op het welzijn van mezelf en de andere honden.

Honden die niet rustig kunnen zijn in huis en dit uiten door middel van opdringerig gedrag, materiaal kapot maken, gehuil en geblaf worden niet aanvaard ! Het gedrag van je hond mag geen continu storende invloed zijn op het verblijf van de andere honden. Ik streef naar een omgeving waar er tijd en plaats is voor de nodige rust en ruimte te kunnen gunnen aan iedere hond hier aanwezig. Dat is tenslotte wat een huiselijke hondenopvang zo uniek maakt.

LET OP : Intacte reuen worden niet aanvaard indien er enige vorm is van ongewenst gedrag zoals rijden, opdringerig gedrag naar andere honden en markeren binnenshuis. Als kleinschalig hondenpension wens ik niet de honden apart van elkaar te houden indien er sprake is van storend gedrag.

Hoe vraag ik naar een kennismaking ?

Een kennismaking wordt enkel en alleen op afspraak ingepland. Onaangekondigd voor de deur staan of eens “komen binnenspringen” doe je niet.
BAASJE is een eenmanszaak en het hondenpension bevind zich op mijn private eigendom. Wat wilt zeggen dat ikzelf een dagplanning maak en tijd moet kunnen maken om een kennismaking te laten doorgaan.  Vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar poot@baasje.be . Dit kan doorheen de week tijdens de openingsuren van maandag tot en met zaterdag.

Hoe verloopt een kennismaking ?

Bij een kennismaking neem je de hond mee. Alleen naar hier komen of via de telefoon kennismaken is niet voldoende.
Om een beeld te krijgen van hoe de hond zich gedraagt naar mensen en andere honden, dien je hier ter plaatse langs te komen met je hond. Dit gebeurd in de afgesloten tuin.
Je laat de hond vrij van de leiband en laat hem even rondsnuffelen om eerst in alle rust de indrukken op te doen. 
Ondertussen is er tijd om kennis te maken met de hond en kan je meer vertellen over zijn/haar karakter en gewoontes
Hierna laat ik mijn eigen twee honden er ook bij. Zij zijn gesocialiseerd maar hebben uiteraard ook hun eigen karakter. 
We laten ze daarom even rustig wennen aan elkaar en geven ze de ruimte. Jouw hond deelt zijn verblijf hier met andere honden en dient dus gesocialiseerd te zijn. Het gedrag mag geen continu storende factor zijn voor het verblijf van de andere honden.
Praktische info zoals de ophaal- en afhaaluren bespreken we op voorhand. Houd rekening met de openingsuren !

 

Hoe lang duurt een kennismaking ?

Ik neem hiervoor maximum een uur tijd. Zo kunnen de nodige vragen gesteld worden en de uitleg van de werking en voorwaarden besproken worden. Indien nodig of gewenst, kan een testdag of testnacht aan het vaste tarief worden aangevraagd zowel door mezelf als door jou. Let wel dat dit geen garantie is dat ik de hond kan toelaten voor het langere verblijf. Indien het niet haalbaar is voor mij om de hond in huis te nemen voor de gewenste periode, ben ik in mijn recht de hond te weigeren. Je begrijpt dat BAASJE een huis is waar je hond verblijft en het gedrag daarom geen continu storende factor mag zijn voor het welzijn van mezelf en de andere aanwezige honden.

Wat is niet toegelaten ?

Iedere eigenaar heeft zijn eigen verwachtingen en wat voor hen de “perfecte hond” betekent.
Maar waar trek ik de grens ?
BAASJE is een kleinschalig en huiselijk hondenpension waar de honden overdag in de afgesloten tuin kunnen ravotten onder mijn toezicht en ‘s nachts binnen slapen. Ik maak geen gebruik van hokken. De hond verblijft hier met andere honden in een huis. Niet mis te verstaan dat indien de hond gewoon is om in een bench te overnachten, dit uiteraard mogelijk is.
Begrijp dat uw hond hier ook met andere honden overweg moet kunnen en in een andere omgeving terecht komt.
Gewoontes die thuis geen probleem vormen voor jou, zijn hier niet altijd haalbaar !

Niet toegelaten :

 

Honden met verlatingsangst waardoor ze huilen / blaffen of materiaal kapot maken. 
Intacte reuen die markeren binnenshuis en opdringerig of rijgedrag vertonen naar andere honden.
Enige vorm van agressie

 

Het is niet de bedoeling of mijn verantwoordelijkheid om je hond hier te leren socialiseren. Als eigenaar ben je steeds verantwoordelijk en aansprakelijk voor je hond. Een hondenpension is geen hondenschool. De hond dient gesocialiseerd te zijn alvorens aanvaard te worden. Het gedrag mag geen probleem vormen voor het welzijn van mezelf en de andere honden die hier logeren. Ik wil iedere hond die hier verblijft een aangename periode kunnen aanbieden.
Twijfel je over een bepaald uitgesproken gedrag ? Wees transparant en eerlijk en bespreek dit op voorhand met mij.

 

MAAK EEN BOEKING

Tarieven staan vast per dienst / per hond.

Kijk alvast de kalender na of ik nog plaats heb.
Bekijk de tarieven bij het menu tabblad ‘diensten’.

Een boeking wordt pas aanvaard na een geslaagde kennismaking.

Een boeking is pas definitief van zodra het bedrag 100 % voldaan is.

Bekijk nu de beschikbaarheid via de kalender !