Waarom een kennismaking?

Om het verblijf van je hond aangenaam te houden voor zowel mezelf als iedere hond hier aanwezig in de huiselijke hondenopvang, is het belangrijk om met onderstaande voorwaarden rekening te houden. Twijfel je over een bepaald uitgesproken gedrag van je hond? Wees transparant en eerlijk en bespreek dit op voorhand met mij alvorens je langskomt op kennismaking. Wees realistisch in wat haalbaar is voor mij en wees begripvol. Lees alvast onderaan deze pagina welk gedrag niet toegelaten is in het huiselijk hondenpension.

 BAASJE
is een erkend en huiselijk hondenpension waar je de term ‘huiselijk’ letterlijk mag nemen. Dit concept is zeer uniek in België waar honden kunnen verblijven in een knusse sfeer zoals thuis. Baasje is geen grote organisatie. Hier schuilt maar één persoon achter de werking van de familiale hondenopvang en dat ben ik, Eva. Hier verloopt de organisatie dus persoonlijk en op een rustig tempo om de honden een aangenaam verblijf te kunnen bieden.
Je hond komt nog altijd in een andere omgeving terecht en zal zijn/haar ruimte dus delen met mij en de andere honden. Daarom is het een must je hond zich sociaal kan opstellen naar de andere honden toe zonder opdringerig te zijn en dat hij/zij zich kan aanpassen aan de omgevingIk stel een deel van mijn huis en tuin ter beschikking voor het verblijf van je hond dus ik vraag hier dan ook respect voor. Dit wilt zeggen dat honden die ongewenst gedrag vertonen en dit uiten door middel van opdringerigheid naar andere honden toe, markeren in huis, materiaal kapot maken, gehuil en/of overmatig geblaf niet aanvaard worden! Het gedrag dat je hond thuis vertoont zal hier ook niet anders zijn. Denk dus na of jouw hond zich hier kan aarden in de huiselijke opvang en geen storende factor zal zijn voor mezelf en de andere honden. Ik streef naar een omgeving waar er tijd en plaats is voor de nodige rust en ruimte te kunnen bieden aan iedere hond hier aanwezig. Dat is tenslotte wat een huiselijke hondenopvang zo uniek maakt. Gelieve mijn beslissing te respecteren indien ikzelf het niet haalbaar vind om je hond te aanvaarden.

Hoe vraag ik naar een kennismaking?

Een kennismaking wordt enkel en alleen op afspraak ingepland. Zonder afspraak voor de deur staan wordt niet gewaardeerd. Het huiselijk hondenpension is nog steeds een privé eigendom waar je niet vrijuit kan binnen komen.
Dit geldt ook voor informatie omtrent andere diensten zoals uitlaatservice of huisbezoeken. 
Ik kan geen tijd voor je vrijmaken als je onverwachts aan de deur komt te staan voor een woordje uitleg.
BAASJE is een eenmanszaak wat wilt zeggen dat ikzelf de nodige tijd moet kunnen vrijmaken in mijn schema om een kennismaking in te plannen en dit rustig te laten verlopen. De prioriteit gaat naar het verzorgen van de honden dus gelieve mijn tijd dan ook te respecteren. Per voorkeur plan ik een kennismaking buiten de drukke vakantie periodes en plan ik slechts één kennismaking per dag. Houd er daarom rekening mee om tijdig een afspraak te maken voor de gewenste periode.
Vul graag het contactformulier in om een kennismaking aan te vragen.
Een kennismaking kan doorheen de week tijdens de openingsuren op afspraak.

Hoe verloopt een kennismaking?

Om een beeld te krijgen van hoe de hond zich gedraagt naar mensen en andere honden toe, dien je hier ter plaatse langs te komen met je hond erbij. Dit gebeurt in de afgesloten tuin. Familie is welkom om mee te komen zolang dit rustig kan gebeuren.
Je laat de hond vrij van de leiband en laat hem even rondsnuffelen om eerst in alle rust de indrukken op te doen. 
Ondertussen is er tijd om kennis te maken met je hond en kan je meer vertellen over zijn/haar karakter en gewoontes
Daarna laat ik mijn eigen twee honden er ook bij. Zij zijn gesocialiseerd maar hebben uiteraard ook hun eigen karakter. 
We laten ze daarom rustig wennen aan elkaar en geven ze de ruimte. Het is NIET de bedoeling om de andere honden die op dat moment hier verblijven ook buiten te laten tijdens de kennismaking. Het hondenpension is niet bedoelt als een recreatieve activiteit of “playdate”. Door de kennismaking kan ik alvast een beeld krijgen van hoe je hond zich gedraagt tegenover andere honden en dit verloopt dus best op een zo rustig mogelijke manier. De kennismaking op zich is al spannend genoeg voor onze honden, laten we deze dan zo comfortabel mogelijk doen verlopen. Indien ik merk dat ikzelf of mijn eigen honden zich op eender welke manier onveilig voelen omwille van het gedrag van je hond, dan stopt de kennismaking onmiddellijk.

 

Hoe lang duurt een kennismaking?

Ik neem hiervoor maximum 45 minuten de tijd. Zo kunnen de nodige vragen worden gesteld en kan ik de praktische informatie overlopen. Alvorens ik een langer logement aanvaard zal hierna een testnacht/dag ingepland worden.
Let wel dat dit geen zekerheid is dat ik je hond kan toelaten voor het langere verblijf. Indien ik merk dat het niet haalbaar is voor mij om je hond in huis te nemen voor de gewenste periode, ben ik in mijn recht je hond te weigeren.

Wat is niet toegelaten?

Iedere eigenaar heeft zijn eigen verwachtingen naar hoe een hond zich mag gedragen en wat voor hen een goede hondenopvang inhoud. Begrijp dat ik niet met ieders verwachtingen rekening kan houden.
BAASJE is een kleinschalig en huiselijk hondenpension waar de honden overdag zowel gebruik maken van een deel van mijn woning als in de afgesloten middelgrote tuin kunnen ravotten onder mijn toezicht. Tijdens de nacht slapen ze dan ook binnen. 
Ik maak geen gebruik van vaste hokken. De honden overnachten hier met andere honden in de leefruimte al dan niet in een bench of een daarvoor voorziene slaapplaats. ( Honden gaan niet mee in de slaapkamer omdat ze dit thuis gewoon zijn! ) Ze overnachten gescheiden van elkaar uit veiligheidsoverwegingen. Desalniettemin zijn de honden steeds in mijn directe omgeving. Gewoontes die thuis geen probleem vormen voor jou, zijn hier niet altijd haalbaar.

NIET TOEGELATEN :

 

. Honden met verlatingsangst of extreem reactief gedrag waardoor ze huilen / blaffen, non-stop overprikkeld zijn, materiaal kapot maken / krabben aan deuren of deuren openmaken! In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is het gezelschap van andere honden geen oplossing voor de verlatingsangst van je hond.

. Intacte reuen of chemisch gecastreerde reuen.
. Algemeen ongewenst gedrag waardoor de rust gedurende de dag of nacht constant verstoord wordt.
. Loopse teven. Houd rekening met de periode van de loopsheid van je hond en breng ze niet naar de hondenopvang!

. Enige uiting van agressie is onder geen enkele omstandigheden toegelaten.

 

Het is niet de bedoeling of mijn verantwoordelijkheid om je hond hier te leren socialiseren of te helpen heropvoeden tijdens hun verblijf in het hondenpension. De huiselijke hondenopvang dient als een tweede thuis tijdens je afwezigheid. Als eigenaar ben je steeds verantwoordelijk en aansprakelijk voor je hond. Met het meeste respect voor het welzijn van het dier, aanvaard ik geen honden met ernstige socialisatie problemen. Ongewenst gedrag mag niet ten koste gaan van mezelf en de andere honden.

Alvorens ik een langer logement aanvaard zal er eerst een testnacht ingeboekt worden om zeker te zijn dat de (nacht)rust niet verstoord wordt. Dit is helaas niet te voorspellen bij enkel een kennismaking. Bedankt voor je begrip.


Twijfel je? Wees realistisch in wat haalbaar is en geef dit op voorhand aan bij het aanvragen van een kennismaking. Informeer mij over allergieën, gevoeligheden of nodige toediening van medicatie.
Gelieve mijn beslissing te respecteren indien ikzelf het niet haalbaar (meer) vind om je hond te aanvaarden.
Hetzelfde geldt voor algemene communicatie en respect voor de afspraken.
Indien ik mij niet (meer) comfortabel voel om samen te werken met jou als eigenaar, heb ik steeds het recht een toekomstige samenwerking te weigeren.

MAAK EEN BOEKING

Ben je nieuw bij BAASJE ? 
Lees eerst de info over hoe je kan kennismaken.
Tarieven staan vast per dienst beschreven op de website.
Bekijk alvast de beschikbaarheid via de kalender.

Een boeking betaal je steeds volledig voor de start van de boeking.
Houd rekening met het annuleringsbeleid!

Bekijk nu de beschikbaarheid via de kalender !